diós szilvás omlós pite
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 300g
Vaj/Margarin: 150g
Cukor: 75g
Só: 3g
Darált dió: 40g
Sütőpor: fél tasak
Tojás: 1db
Tejföl: 75g
A habos diótöltelék összetétele
Tojásfehérje: 4db
Cukor: 100g
Darált dió: 100g
Reszelt citromhéj: 1db
Fahéj: kevés, ízlés szerint
Szükséges még a recepthez 6-10db szilva, természetesen a mérettől függően, valamint egy kevés fahéjjal kevert porcukor.
Az elkészítés menete
1. A liszt és a zsiradék elmorzsolása
2. A többi tészta képző alapanyag hozzáadásával tészta készítése
3. A tészta hűtőszekrényben való pihentetése 30 percen át
4. A habos diótöltelék elkészítése, a szilva felszeletelése
5. A tészta pihentetése után a kinyújtása, kb. 28cm átmérőjű 3cm magasságú piteformába való helyezése, a habos diótöltelékkel való egyenletes megtöltése, majd a gyümölcs felhelyezése, majd fahéjas porcukorral való meghintése. A maradék tésztából akár rács is készíthető, de a nélkül is megsüthető
6. Sütés: 185C°-ra előmelegített, száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell a pitét behelyezni és 30-35 percig sütni.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!