diós-kávés omlós süti, ch-csökkentve
Ebben a videómban egy egyszerűen elkészíthető, mégis isteni finom apró süteményt hoztam, melynek narancsos-kávés tésztáját a diós-kávés töltelék ízesíti extrán. A recept szénhidrátcsökkentett, valamint hozzáadott cukrot sem tartalmaz, így szeretettel tudom ajánlani a kipróbálását életmódváltók, tudatosan táplálkozók részére, valamint a leírásban feltüntetett tápértéket figyelembe véve diab és ir diétába is beilleszthető, persze mértékletes, alkalmankénti fogyasztással.
![](/uploads/site4554/173469588967655bd1b075a_1170x.jpg)
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
D-Star szénhidrátcsökkentett süteményliszt: 200g
Vaj/Margarin: 130g
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 32g
D-Star vanília ízű cukorhelyettesítő: 8g
Tojássárga: 1db
Tejföl: 30g
Kávé: 30ml
Reszelt (bio) narancshéj: 1 kisebb
A töltelék összetétele
Kávé: 75ml
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 18g
Darált dióbél: 150g
Tojásfehérje: 1db
Az elkészítés menete
1. Az első lépés a tészta készítés a megadott alapanyagok egyidejű felhasználásával.
2. A kész tésztát becsomagolva pihentessük hűtőszekrényben 1 órán át.
3. A tészta pihentetése közben készítsük el a tölteléket. A cukorhelyettesítőt öntsük le forró kávéval, majd oldjuk fel benne. Ezt követően adjuk hozzá a darált diót, majd keverjük el benne. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd keverjük hozzá a kihűlt töltelékhez.
4. Nyújtsuk ki a tésztát 2-3mm vastagra, majd kerek alakú szaggatóval szúrjunk ki korongokat. Középen töltsük be őket egy sávban a töltelékkel, majd két oldalról alaposan csípjük össze a tésztát felette, nehogy a sütés közben szétnyíljanak. a két nyitott részbe nyomjunk még töltéket. Habzsák használata, keskeny kinyomó fejjel megkönnyíti a munkánkat. A maradék tésztát gyúrjuk újra, és addig ismételjük a munkafolyamatot, amíg az el nem fogy.
5. Sütés: 200C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 10-13 perc alatt készre sütni őket.
6. Dekoráláshoz lehet használni porcukorhelyettesítőt, illetve cukormentes csokoládét olvasztva.
100g szénhidrátcsökkentett diós-kávés omlós sütemény tápérték adatai
Energia: 379kcal / 1585kJ
Zsír: 30,4g
amelyből telített zsírsavak: 8,2g
Szénhidrát: 16,3g
amelyből cukrok: 1,3g
amelyből poliolok: 7,4g
Rost: 6,8g
Fehérje: 13,8g
Só: 0,8g