Diétás túrós-barackos kevert
Ebben a videómban egy szuper példát hoztam arra, hogy az inzulinrezisztenciások és a cukorbetegek is fogyaszthatnak teljes értékűen olyan isteni finomságokat, mint például ez a szuper túróval és barackkal felturbózott egyszerű kevert sütemény. Szeretettel ajánlom a kipróbálást!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Tojás: 6db
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 45g
D-Star vanília ízű cukorhelyettesítő: 8g
Só: 1 csipet
D-Star ch-csökkentett sütemény lisztkeverék: 150g
Sütőpor: 8g
Napraforgóolaj: 50g
Túró a megszóráshoz
Zsírszegény túró: 200g
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 13g
Szükséges még kb. 5db sárgabarack a sütemény tetejére.
A felhasznált kisebb, de magas falú sütőtepsi mérete 23×23cm, ami alapján nagyobb tepsiben készítve a mennyiségeket lehet arányosan emelni.
Az elkészítés menete
1. Az első lépés az egész tojások habosítása a sóval és a cukorhelyettesítőkkel.
2. Ezt követően hozzákeverhetjük az olajat.
3. A sütőport a liszttel elkeverjük, majd állandó keverés mellett a tojásos egyveleghez adagoljuk.
4. A tésztát kitöltjük a 23×23cm-es magasfalú sütőtepsibe, melynek belső felületét előtte zsiradékkal ki kell kenni.
5. A túrót a cukorhelyettesítővel alaposan elkeverjük, majd a tészta tetejére szórjuk, valamint a hámozott, magozott, kettéválasztott barackokat is a tésztába nyomkodjuk.
6. Behelyezzük a 185C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe, majd kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tápértékadatok 100g sütemény esetén
Energia: 173 kcal/724 kJ
Zsír: 10,4g
...amelyből telített zsírsavak: 2,2g
Szénhidrát: 12,5g
...amelyből cukrok: 3,1g
Rost: 3,4g
Fehérje: 11,3g
Só: 0,6g