Diétás túrós-barackos kevert

Ebben a videómban egy szuper példát hoztam arra, hogy az inzulinrezisztenciások és a cukorbetegek is fogyaszthatnak teljes értékűen olyan isteni finomságokat, mint például ez a szuper túróval és barackkal felturbózott egyszerű kevert sütemény. Szeretettel ajánlom a kipróbálást!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

Túró a megszóráshoz


Szükséges még kb. 5db sárgabarack a sütemény tetejére.

A felhasznált kisebb, de magas falú sütőtepsi mérete 23×23cm, ami alapján nagyobb tepsiben készítve a mennyiségeket lehet arányosan emelni.


Az elkészítés menete

1. Az első lépés az egész tojások habosítása a sóval és a cukorhelyettesítőkkel.

2. Ezt követően hozzákeverhetjük az olajat.

3. A sütőport a liszttel elkeverjük, majd állandó keverés mellett a tojásos egyveleghez adagoljuk.

4. A tésztát kitöltjük a 23×23cm-es magasfalú sütőtepsibe, melynek belső felületét előtte zsiradékkal ki kell kenni.

5. A túrót a cukorhelyettesítővel alaposan elkeverjük, majd a tészta tetejére szórjuk, valamint a hámozott, magozott, kettéválasztott barackokat is a tésztába nyomkodjuk.

6. Behelyezzük a 185C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe, majd kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!