Diétás kuglóf

Ebben a videóban ismét egy diabéteszes receptet hoztam, amely a minőségi alapanyagoknak és a szuper összetételnek köszönhetően annyira jól sikerült, hogy simán felveszi a versenyt ízben, állagban a cukrot tartalmazó, finomlisztes kuglófokkal. A süteményt puha, szaftos bélzet, valamint omlós törés jellemzi, az ízvilág pedig ellenállhatatlan, melyben szerepet játszik a cukrbetegeknek különösen kedvező dió és az áfonya. Az áfonya alacsony cukortartalma végett mértékletes fogyasztással ajánlott, de ezt betartva rengeteg pozitív hatása van a betegséggel szemben. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • KRBL220 Teljes kiőrlésű Király R. búzaliszt: 300g (Teljes kiőrlésű búzaliszttel pótolható)

  • Napraforgóolaj: 170g

  • Dia-Wellness 1:4 cukorhelyettesítő: 50g

  • Vaníliarúd: 1db nagyobb, vagy 2db kisebb kikapart magjai

  • Sütőpor: 12g

  • Tojás: 4db

  • Zabtej: 185ml

  • Só: 3g

  • Dióbél: 65g

  • Áfonya: 90g


Szükséges lehet még a díszítéshez porcukorhelyettesítő, vagy olvasztott diabetikus csokoládé...stb, de persze dekoráció nélkül is isteni és csodás.


Az elkészítés menete

1. A tojások a cukorhelyettesítővel való felverése, habosítása

2. A zabtej és az olaj, valamint a kikapart vanília magvak hozzádolgozása

3. A liszt, a sütőpor és a só összekeverése, majd 3-4 részletben a nedves összetevőkhöz adagolásuk, majd lágy tészta keverése

4. A sütőforma előkészítése, zsiradékkal való alapos kikezelése. Személy szerint szeretettel ajánlom formaleválasztó spré használatát, ami biztosan meggátolja a kisült sütemény formába ragadását.

5. A tészta a formába merése, közben a dió és az áfonya rétegek közé szórása

6. Sütés: 170C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a receptben kiírt mennyiségek alapján kb. 45-50 percig sütni. A sütési időt befolyásolhatja a sütőforma anyaga, valamint a formai kialakítása, továbbá a sütők eltérő teljesítménye, illetve a másfajta mennyiségi kivitel. Az átsültséget mind a kuglóf aljának a színét vizsgálva, mind tűpróbával ellenőrizzük!

7. Sütés után forgassuk azonnal formástul egy egyenes felületre, mint pl. egy vágódeszkára

8. Formalevásztó spré használata esetén 10-15 perc elteltével a forma roppant egyszerűen leemelhető a kuglófról


A recept további részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott KRBL220 Teljes kiőrlésű Király R. búzaliszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.