Csörögefánk, forgácsfánk

A csörögefánk, vagy más néven forgácsfánk Magyarország egyik legkedveltebb olajban sült finomsága, de hozzá hasoló változatokban a világ számos helyén is kedvelik. A külső roppanós héj alatt az ízletes puha bélzet magával ragad. A roppant egyszerű elkészítésért isteni csemege az ajándék. Nagyobb családoknak ajánlom az adag duplázását. Nálunk három főre pár óra alatt elfogyott az egész. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 330g (alternatíva: BL55 finomliszt)

  • Só: 3g

  • Cukor: 30g

  • Sütőpor: 4g (1 tk.)

  • Vaj: 60g

  • Tojássárga: 4db

  • Tejföl: 150g

  • Rum: 15g

  • Reszelt (bio) citromhéj: 3g

  • Reszelt (bio) narancshéj: 3g

  • Vanília eszencia: kevés, ízlés szerint (elhagyható)


Szükséges még bő (kb. 1L) napraforgóolaj a sütéshez, valamint porcukor a kész fánkok megszórásához, vagy beleforgatásához.


Az elkészítés menete

1. A liszt és a vaj elkeverése, elmorzsolása

2. Tészta dagasztása a többi tésztaképző alapanyag hozzáadásával

3. Hideg pihentetés hűtőszekrénybe: 1óra

4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

5. Sütés: 180C°-os olajban oldalanként kb. 3 percig, összesen kb. 6 percig kell őket szép aranybarnára sütni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.