csokis muffin, szerelemre hangolva

Ebben a videóban eddigi életem legfinomabb csokis muffin receptjét hoztam el nektek, romantikus színekkel, ízekkel és egyéb díszítő elemekkel kiegészítve a közelgő Valentin nap alkalmából. A könnyed, lazított bélzetű, szaftos csokis muffinokhoz istenien párosul a tekszínhab és a málnahab közös kombinációja, de ha nem feltétlen romantikus céllal készítjük, akkor önmagában, a habok és az egyéb díszítő elemek nélkül is egy isteni finom sütemény, aminek ráadásul roppant egyszerű és gyors az elkészítése. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 250g (alternatíva: BL55 Finomliszt)

  • Napraforgóolaj: 100g

  • Tojás: 2db (100g)

  • Cukor: 140g

  • Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)

  • Só: 1 csipet

  • Sütőpor: 12g

  • Holland kakaópor: 45g

  • Tej: 170ml

  • Csokilencse: 100g

A tejszínhab összetétele

  • Habtejszín: 250g

  • Porcukor: 28g

  • Habfixáló: 8g (1 cs.)

A málnahab összetétele

  • Habtejszín: 250g

  • Porcukor: 28g

  • Habfixáló: 8g (1 cs.)

  • Málnapor: 8g


A málnaport szárított málna lereszelésével, vagy ledarálásával, majd átszitálásával lehet előállítani. Amennyiben csak színezni szeretnénk a habot, romantikus elemként lehet málnapor helyett rózsaszínű, vagy piros ételfestéket használni. Lehetséges a habot holland kakaóporral színezni, nagyon jól fog passzolni látványban és ízben is a muffinokhoz.


Szükséges lehet még szív alakú cukorkák, csokoládék felhasználása a dekoráláshoz.


Az elkészítés menete

1. A tojás habosítása a cukorral és a vaníliás cukorral keverve

2. Az olaj és a tej hozzáadása, eldolgozása

3. A további száraz anyagok elkeverése egymással, majd részletekben a nedves összetevőkkel való elkeverésük, eggyesítésük

4. A csokilencse hozzákeverése a tésztához

5. Kitöltés muffin papírokkal bélelt muffin sütőformába

6. Sütés: 175C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni és kb. 25 perc alatt készre sütni őket. Az átsütöttséget tűpróbával ellenőrizzük.

7. A habok felverése hideg habtejszínből, a száraz összetevőket akkor hozzáadva, amikor már félig felverődött a hab

8. A muffinok ízlés szerinti dekorálása


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.