csokis muffin, szerelemre hangolva
Ebben a videóban eddigi életem legfinomabb csokis muffin receptjét hoztam el nektek, romantikus színekkel, ízekkel és egyéb díszítő elemekkel kiegészítve a közelgő Valentin nap alkalmából. A könnyed, lazított bélzetű, szaftos csokis muffinokhoz istenien párosul a tekszínhab és a málnahab közös kombinációja, de ha nem feltétlen romantikus céllal készítjük, akkor önmagában, a habok és az egyéb díszítő elemek nélkül is egy isteni finom sütemény, aminek ráadásul roppant egyszerű és gyors az elkészítése. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 250g (alternatíva: BL55 Finomliszt)
Napraforgóolaj: 100g
Tojás: 2db (100g)
Cukor: 140g
Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)
Só: 1 csipet
Sütőpor: 12g
Holland kakaópor: 45g
Tej: 170ml
Csokilencse: 100g
A tejszínhab összetétele
Habtejszín: 250g
Porcukor: 28g
Habfixáló: 8g (1 cs.)
A málnahab összetétele
Habtejszín: 250g
Porcukor: 28g
Habfixáló: 8g (1 cs.)
Málnapor: 8g
A málnaport szárított málna lereszelésével, vagy ledarálásával, majd átszitálásával lehet előállítani. Amennyiben csak színezni szeretnénk a habot, romantikus elemként lehet málnapor helyett rózsaszínű, vagy piros ételfestéket használni. Lehetséges a habot holland kakaóporral színezni, nagyon jól fog passzolni látványban és ízben is a muffinokhoz.
Szükséges lehet még szív alakú cukorkák, csokoládék felhasználása a dekoráláshoz.
Az elkészítés menete
1. A tojás habosítása a cukorral és a vaníliás cukorral keverve
2. Az olaj és a tej hozzáadása, eldolgozása
3. A további száraz anyagok elkeverése egymással, majd részletekben a nedves összetevőkkel való elkeverésük, eggyesítésük
4. A csokilencse hozzákeverése a tésztához
5. Kitöltés muffin papírokkal bélelt muffin sütőformába
6. Sütés: 175C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni és kb. 25 perc alatt készre sütni őket. Az átsütöttséget tűpróbával ellenőrizzük.
7. A habok felverése hideg habtejszínből, a száraz összetevőket akkor hozzáadva, amikor már félig felverődött a hab
8. A muffinok ízlés szerinti dekorálása
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!