Csokis keksz
Ebben a videómban egy isteni finom csupa csoki keksz receptet hoztam nektek, amiből lehetséges, hogy még a dupla adag is kevés lesz. Az elkészítés gyors és egyszerű, mondhatni, hogy a receptet betartva elronthatatlan. Szeretettel ajánlom a kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 125g (alternatíva: BL55)
Holland kakaópor: 30g
Só: 1 csipet
Cukor: 170g
Vaníliás cukor: 8g (1cs.)
Sütőpor: 5g
Vaj/Margarin: 75g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Ét, vagy tej-csokilencse: 100g
Szükséges még csokilencse a tetejére.
Az elkészítés menete
1. A puha vaj, a cukor és a vaníliás cukor elkeverése
2. A tojások hozzáadása és elkeverése
3. A száraz összetevők összekeverése, majd a nedves alapanyagokhoz adása és a tészta kikeverése
4. A 100g csokilencse hozzáadása
5. A tészta kiadagolása 2 sütőlemezre, a videón bemutatott módon, valamint a gombócok tetejére csokilencse helyezése. Érdemes a tetejére fehér-csokilencsét helyezni, de lehet bármilyen másik is, akár a tésztához felhasználtból is.
6. Sütés: 175C°-ra előmelegített légkeveréses, vagy 190C°-ra előmelegített alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 18-22 perc alatt készre sütni. A bemutatottól másfajta méretezés esetén a sütési idő lehet ettől eltérő. Az átsültséget tűpróbával ellenőrizzük.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott saját márkás
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!