cseresznyés lepény

Nemrég Magyarországon jártam és a család egyik nagyon kedves régi barátjánál vendégeskedtem, ahol isteni meggyes pitét kaptam, amelyből öcsémmel az összeset megettük. Természetesen nem jöhettem el a receptje nélkül, úgyhogy most szeretném veletek is megosztani, cseresznyés lepény formájában. Mivel a tészta sütőporos, így az elkészítés gyors és egyszerű. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

A töltelék

  • Magozott cseresznye: 700g

  • Cukor: kb. 30g

  • Fahéj: ízlés szerint


A pite elkészíthető egyéb édes töltelékekkel is, mint például meggy, alma, túró, vagy kombinált töltelékekkel.

Az elkészítés menete

1. A liszt, a só és a sütőpor elkeverése

2. A puha zsiradék hozzámorzsolása

3. Tészta készítése

4. Pihentetés: 30 perc

5. Formai kialakítás (A tepsi mérete: 23cm×33cm)

6. Sütés: 190C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.