cseresznyés lepény
Nemrég Magyarországon jártam és a család egyik nagyon kedves régi barátjánál vendégeskedtem, ahol isteni meggyes pitét kaptam, amelyből öcsémmel az összeset megettük. Természetesen nem jöhettem el a receptje nélkül, úgyhogy most szeretném veletek is megosztani, cseresznyés lepény formájában. Mivel a tészta sütőporos, így az elkészítés gyors és egyszerű. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 500g (alternatíva: BL55)
Zsír: 150g, vagy vaj: 180g
Cukor: 150g
Só: 3g
Sütőpor: 12g
Tojássárga: 3db
Tejföl: 170g
A töltelék
Magozott cseresznye: 700g
Cukor: kb. 30g
Fahéj: ízlés szerint