leveles Croissant - vanília és csokoládékrémmel

A már korábban bemutatott leveles tésztát vettem elő ehhez a csodálatos és rendkívül ízletes péksüteményhez, melyet vanília és csokoládékrémmel töltöttem. Egy rendkívül isteni összeállítás, mindenkinek szeretettel ajánlom a kipróbálását

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A recept két részre van osztva, az első rész a tészta dagasztásról és a leveles rétegek kialakításáról, a második rész pedik a croissant-ok elkészítéséről szól.


A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A húzózsíradék összetétele a tésztába hajtáshoz

  • Kemény (kocka) vaj, vagy margarin: 320g

  • BL55 Finomliszt: 65g

A tészta receptje

  • BL55 Finomliszt: 700g

  • Friss élesztő: 35g, vagy szárított élesztő: 10g

  • Só: 6g

  • Cukor: 60g

  • Vaj/Margarin: 70g

  • Tojás: 1db

  • Ecet: 4ml

  • Tört jég: 80g

  • Tej: Tört jéggel egybe mérve 350ml

A töltelékek összetétele

  • Tej: 500ml

  • Tojássárga: 4db

  • BL55 Finomliszt: 65g

  • Vaníliarúd: 3db

  • Cukor: 95g

  • Vaníliás cukor: 1 cs.

  • Tejszín: 350g

  • Holland kakaó: 3 tk. a töltelék feléhez


Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


A töltelékek elkészítési módja

1. 300ml tejet el kell keverni a tojások sárgáival és a liszttel

2. A vanília rudakat hosszában kettévágni és a közepükben lévő magvakat kikaparni

3. 200ml tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a vaníliarudakkal a kikapart magokkal együtt összeforralni, majd az 1. pontban elkészített liszt - tojássárga - tej egyveleget hozzáadagolni és gyors keverés mellett sűrű pudingot főzni

4. A kész pudingot el kell felezni és a feléhez hozzáadni a kakaóport, majd jó alaposan elkeverni

5. A pudingokat teljesen ki kell hűteni

6. A tejszínt kemény habbá kell verni, majd a felét-felét a pudingokhoz keverni.

Az elkészítés menete

1. Húzó zsiradék elkészítése, a hozzá tartozó zsiradék és liszt elkeverése, téglalap formájúvá alakítása, majd a hűtőben való vissza dermesztése

2. Tészta Dagasztás

3. Hideg pihentetés: 15 perc

4. Húzó zsiradék tésztába csomagolása, kinyújtás, szimpla hajtás

5. Hideg pihentetés: 10 perc

6. Kinyújtás, dupla hajtás

7. Hideg pihentetés: 10 perc

8. Kinyújtás szimpla hajtás

9.Hideg pihentetés: 15 perc

10. A tészta készre nyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon

11. Kelesztés: 50 - 70 perc

12. Közvetlen a sütés előtt felvert tojással való átkenésük

13. Sütés: 235C°-ra előmelegített száraz légterű alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 200C°-ra csökkenteni és úgy sütni 15-20 percig

14. Hegyes fejű habzsák vagy bármi arra alkalmas eszköz segítségével a töltelékeket alulról 2 pontba beléjük tölteni, majd a tetejüket tetszőlegesen dekorálni akár porcukorral, olvasztott csokoládéval vagy bármi arra alkalmas dekorációval.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.