citromos tiramisu torta
Friss, krémes és mennyeien citrusos – ez a citromos tiramisu torta házi lemon curd rétegekkel tökéletes nyári desszert, ami egyszerre látványos és isteni finom! 🍋 Ráadásul sütés nélkül készül, így a legnagyobb melegben sem kell bekapcsolni a sütőt vagy felfűteni a lakást. A klasszikus tiramisu újragondolt változata: piskótarétegek, citromos mascarponekrém, saját készítésű lemon curd és hűsítő frissesség minden falatban. 🎂✨ Ideális születésnapra, vendégvárónak vagy ha csak valami igazán különleges, mégis könnyen elkészíthető desszertre vágysz!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A lemon Curd réteghez
Tojás: 3 db
Cukor: 120 g
Friss citromlé: 100 ml
Reszelt (bio) citromhéj: 1 db
Vaj: 80 g
A krém hozzávalói
Mascarpone: 500 g
Habtejszín: 400 g
Habfixáló: 20 g (2 cs.)
Porcukor: 140 g
Reszelt (bio) citromhéj: 2 db
Friss citromlé: 30 ml
Vaníliapaszta: 1 teáskanál
Porzselatin: 6 g
Hideg Víz (a zselatinhoz): 3 evőkanál
A babapiskóta rétegekhez
Babapiskóta: kb. 200 g
A babapiskóták beáztatásához
Víz: 240 ml
Cukor: 25 g
Friss citromlé: 30 ml
Reszelt (bio) citromhéj: 1 db