Citromos nyári sütemény
A recept írott formája
A tészta összetétele az adagolás sorrendjében
1. Szakasz
Vaj: 250g
Cukor: 235g
Só: 1 csipet
Vanília esszencia: 1 tk.
2. Szakasz
Tojás: 5db
3. Szakasz
Citromlé: 85g
Citromhéj: 2 közepes citrom reszelt héja
4. Szakasz
BL65 Kecskeméti kende búzaliszt: 300g
(BL55 Finomliszttel pótolható)
Étkezési keményítő: 80g
Sütőpor: 16g (1 cs.)
A krém összetétele
Mascarpone: 750g
Porcukor: 120g
Citromlé: 80g
Citromhéj: 1db közepes citrom reszelt héja
Szükséges lehet még 1-2 citrom szelet, valamint tört pisztácia a dekoráláshoz!
Az elkészítés menete
1. Az összetétel 1. szakaszában említett alapanyagok elkeverése, a vaj habosítása
2. A tojások hozzákeverése egyesével
3. A citromlé és a citromhéj hozzákeverése
4. A további száraz összetevők elkeverése, átszitálása, majd adagolva az eddig kapott masszához keverése
5. A kapott tészta előkezelt kenyérsütőformába öntése, melynek méretei: 30cmx11cmx7cmű
6. 175C°-ra előmelegített száraz légterű, légkeveréses módba állított sütőbe kell behelyezni és 55-60 percig sütni. Az átsültséget érdemes 50 percnél tűpróbával ellenőrizni!
7. A kész sütemény teljes kihűtése
8. A krém elkészítése a fent írt alapanyagok elkeverésével
9. A sütemény vízszintes felvágása, töltelékkel töltése, összeillesztése, majd beburkolása
10. Tetszőleges díszítés, citrom szeletekkel, darált pisztáciával, vagy egyéb elemekkel
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!