Fehér kenyér cipó, levesek tálalásához
A recept írott formája
Az előtészta összetétele
BL80 Fehér Kenyérliszt: 150g
Friss élesztő: 1g, vagy szárított élesztő: 0,3g
Víz: 150ml
A kenyér tészta összetétele
Érett előtészta: teljes mennyiség
BL80 Fehér Kenyérliszt: 400g
Élesztő: 6g, vagy szárított élesztő: 2g
Só: 12g
Víz: 230ml
Az elkészítés menete
1. Előtészta kikeverése
2. Előtészta érlelése: 10-12 óra
3. Tészta dagasztása az előtésztából és a többi összetevőből
4. Tészta érés: 60 perc
5. Tészta osztása/mérése: 3 x 295-300g
6. Tészták gömbölyítése, sütőlemezre elhelyezésük
7. Kelesztés: 35-55 perc
8. Sütésre való előkészítés: vízzel való átspriccelés és bevágás
9. Sütés: 230C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, alsó-felső sütési módba állíott sütőbe kell berakni, majd a hőmérsékletet egyből 200C°-ra visszaállítani, és úgy sütni 35-40 percig
10. Közvetlen a sütés után vízzel ismét átspriccelni
11. Levágni a tetejét, eltávolítani a bélzetet, levessel feltölteni és azt díszíteni
Természetesen a cipó normál fehér kenyérként is fogyasztható!
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL80 kecskeméti kerecsen világos búzalisztjének a használatát!