Churros, a spanyol fánk
A recept írott formája
A tészta összetétele az adagolást szakaszokra bontva
1. szakasz
Víz: 200ml
Só: 4g
Barnacukor: 25g
Vaj: 60g
2. szakasz
BL55 Finomliszt: 150g
3. szakasz
Vaníliarúd: 1db
4. szakasz
Tojás: 100-120g
Szükséges még kb. 1l olaj a sütéshez, valamint fahéjjal kevert kristálycukor a kész churrosok felületkezeléséhez.
Az elkészítés menete
1. Az első szakaszban szereplő alapanyagok lábasba öntése, majd melegítésük közepes fokozaton, a vaj, a cukor és a só felolvasztása/feloldása
2. A liszt hozzáadása, egyöntetűre történő tészta eldolgozás, összesen kb. 5 percig történő melegítés folyamatos keverés mellett továbbra is közepes lángon/fokozaton
3. A fébevágott és kikapart vaníliarúd és a kikapart magvak hozzáadása, elkeverése hűs tálban
4. Hűtés: 10 perc
5. A tojás hozzádolgozása apránként adagolva, az állagot figyelve
6. A tészta szűkebb csillag fejjel felszerelt habzsákba való töltése, valamint az olaj előmelegítése
7. 170-180C°-ra előmelegített olajban, többszöri forgatás mellett 6-8 perc alatt kell készre sütni, majd a sütés után fahéjjal kevert cukorba forgatni. Ízlés szerint lehet csokoládészószba mártva fogyasztani, vagy magában
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!