Burgonyás pogácsa
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 500g
Friss élesztő: 25g, vagy szárított élesztő: 7g
Só: 18g
Vaj/Margarin: 200g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Sótlan vízbe főtt Burgonya: 450g
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. A liszt és a vaj/margarin összemorzsolása
2. Tészta dagasztása
3. Tésztaérés: 30 perc
4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
5. A tetejük felvert tojással való átkenése
5. Kelesztés: 20-25 perc
6. A sütés előtt közvetlen még egyszer át kell kenni a tetejüket a felvert tojással
7. Sütés: 240C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell berakni, majd a hőmérsékletet egyből 220C°-ra csökkenteni és így sütni a pogácsák méretétől függően 17-22 percig.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!