Burgonyás pogácsa

Ezt az istenien finom, könnyed állagú burgonyás pogácsa receptet egyszerűen muszáj megmutatnom nektek is. Ez az egyik legkedveltebb sós süteményem – rengetegen elkészítették már, és szinte mindenki visszajelzett, hogy mennyire puha, omlós, és valóban burgonyás az íze. Ha klasszikus, de tökéletes pogácsát keresel, ezt érdemes kipróbálnod!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 500g

  • Friss élesztő: 25g, vagy szárított élesztő: 7g

  • Só: 18g

  • Vaj/Margarin: 200g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Sótlan vízbe főtt Burgonya: 450g

Szükséges még 1db tojás a kenéshez!

Az elkészítés menete

1. A liszt és a vaj/margarin összemorzsolása

2. Tészta dagasztása

3. Tésztaérés: 30 perc

4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

5. A tetejük felvert tojással való átkenése

5. Kelesztés: 20-25 perc

6. A sütés előtt közvetlen még egyszer át kell kenni a tetejüket a felvert tojással

7. Sütés: 240C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell berakni, majd a hőmérsékletet egyből 220C°-ra csökkenteni és így sütni a pogácsák méretétől függően 17-22 percig.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!