burgonyás lángos szénhidrátcsökkentve
Ebben a videómban a nyár örömére egy szénhidrátcsökkentett lángos receptet hoztam nektek, amelynek isteni ízvilágát, valamint a bélzet extra puhaságát a hozzáadott burgonya fokozza. Szetetettel ajánlom a recept alkalmankénti elkészítését a tudatosan táplálkozók és életmódváltók részére!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
D-Star lángos lisztkeverék: 250g
Friss élesztő: 10g
Só: 6g
Sótlan vízben főtt, áttört burgonya: 100g
Napraforgóolaj: 10g
Zsírszegény, vagy növényi tej: 110ml
Víz: 110ml
Szükséges még bő olaj a sütéshez!
Az elkészítés menete
1. Főzzük meg a burgonyát sótlan vízben, hagyjuk kihűlni, valamint villával törjük át.
2. Az élesztőt oldjuk fel a meglangyosított folyadékban.
3. Dagasszunk tésztát.
4. Érleljük, pihentessük a tésztát 45-60 percen át zárt tálban.
5. Osszuk el a tésztát három egyenlő darabra, majd az elosztott tésztadarabokat gömbölyítsük fel.
6. Letakarva kelesszük meg a felgömbölyített tésztákat 40-55 perc alatt.
7. Ügyeljünk rá, hogy a kelesztés végére az olajunk legyen előmelegítve kb. 180-190C°-ra.
8. Beolajozott kezekkel nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük a forró olajba, ahol oldalanként 2-3 perc alatt süssük készre.
Tápértékadatok 100g lángos esetében
Energia: 353,5 kcal
Zsír: 20g
amelyből telített zsírsavak: 0,6g
Szénhidrát: 22,6g
amelyből cukrok: 1,6g
Rost: 4,7g
Fehérje: 16,3g
Só: 1,5g