burgonyás lángos szénhidrátcsökkentve

Ebben a videómban a nyár örömére egy szénhidrátcsökkentett lángos receptet hoztam nektek, amelynek isteni ízvilágát, valamint a bélzet extra puhaságát a hozzáadott burgonya fokozza. Szetetettel ajánlom a recept alkalmankénti elkészítését a tudatosan táplálkozók és életmódváltók részére!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • D-Star lángos lisztkeverék: 250g

  • Friss élesztő: 10g

  • Só: 6g

  • Sótlan vízben főtt, áttört burgonya: 100g

  • Napraforgóolaj: 10g

  • Zsírszegény, vagy növényi tej: 110ml

  • Víz: 110ml


Szükséges még bő olaj a sütéshez!


Az elkészítés menete

1. Főzzük meg a burgonyát sótlan vízben, hagyjuk kihűlni, valamint villával törjük át.

2. Az élesztőt oldjuk fel a meglangyosított folyadékban.

3. Dagasszunk tésztát.

4. Érleljük, pihentessük a tésztát 45-60 percen át zárt tálban.

5. Osszuk el a tésztát három egyenlő darabra, majd az elosztott tésztadarabokat gömbölyítsük fel.

6. Letakarva kelesszük meg a felgömbölyített tésztákat 40-55 perc alatt.

7. Ügyeljünk rá, hogy a kelesztés végére az olajunk legyen előmelegítve kb. 180-190C°-ra.

8. Beolajozott kezekkel nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük a forró olajba, ahol oldalanként 2-3 perc alatt süssük készre.

Tápértékadatok 100g lángos esetében

  • Energia: 353,5 kcal

  • Zsír: 20g

amelyből telített zsírsavak: 0,6g

  • Szénhidrát: 22,6g

amelyből cukrok: 1,6g

  • Rost: 4,7g

  • Fehérje: 16,3g

  • Só: 1,5g


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.