Burgonyás kefires lángos - a legfinomabb

Ebben a videóban egy nagyon szuper, ráadásul könnyen elkészíthető lángos receptet hoztam nektek, melynek ízét, állagát főtt burgonyával és kefirrel dobtam fel. A recept páratlan összetétele különösen szuper lángos élményt nyújt, ami biztosítottan emlékezetes fogyasztási élményt nyújt, ezért szeretettel ajánlom mindenkinek a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 500g

  • Friss élesztő: 20g, vagy szárított: 6g

  • Só: 13g

  • Cukor: 5g

  • Sótlan vízben főtt, áttört burgonya: 125g

  • Sertészsír/Étolaj: 15g

  • Kefir: 320g

Az elkészítés menete

1. Burgonya főzése sótlan vízben, majd szobahőmérsékletre hűtése

2. Tészta dagasztása

3. Tésztaérés: 60 perc

4. Tészta osztása 3 egyenlő részre, vagy bárhogy másképp igény szerint, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése, olajos felületre való helyezésük és olajjal való átkenésük

5. Kelesztés: 25-35 perc

Sütés: 180-200C°-os bő olajban kell sütni oldalanként 2-3 percig, összesen 5-6 percig. A sütési idő lehet eltérő az olaj hőmérsékletétől függően

7. A lángosra ízlés szerint helyezzünk feltétet, majd fogyasszuk frissen, melegen


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.