Burgonyás kefires lángos - a legfinomabb
Ebben a videóban egy nagyon szuper, ráadásul könnyen elkészíthető lángos receptet hoztam nektek, melynek ízét, állagát főtt burgonyával és kefirrel dobtam fel. A recept páratlan összetétele különösen szuper lángos élményt nyújt, ami biztosítottan emlékezetes fogyasztási élményt nyújt, ezért szeretettel ajánlom mindenkinek a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 500g
Friss élesztő: 20g, vagy szárított: 6g
Só: 13g
Cukor: 5g
Sótlan vízben főtt, áttört burgonya: 125g
Sertészsír/Étolaj: 15g
Kefir: 320g
Az elkészítés menete
1. Burgonya főzése sótlan vízben, majd szobahőmérsékletre hűtése
2. Tészta dagasztása
3. Tésztaérés: 60 perc
4. Tészta osztása 3 egyenlő részre, vagy bárhogy másképp igény szerint, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése, olajos felületre való helyezésük és olajjal való átkenésük
5. Kelesztés: 25-35 perc
Sütés: 180-200C°-os bő olajban kell sütni oldalanként 2-3 percig, összesen 5-6 percig. A sütési idő lehet eltérő az olaj hőmérsékletétől függően
7. A lángosra ízlés szerint helyezzünk feltétet, majd fogyasszuk frissen, melegen
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!