burek

Ebben a videóban egy isteni finom, a balkánra jellemző sós péksüteményt hoztam el nektek, a Bureket (más néven börek), amit a legtöbb recept videóval ellentétben nem kész rétes tésztából mutatok be, hanem a tésztájához is házilag elkészíthető receptet biztosítok. Az elkészítés nem túl bonyodalmas, hiszen ez nem egy élesztős tészta, hanem a különleges jellegét a zsiradékkal rétegzett formai kialakításnak és a bőséges tölteléknek köszönheti, amelyek közül hagyományosan spenótos-fetás, fűszeres darálthúsos és sajtos töltelékekkel varázsollak el benneteket. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele 6db burekhez

Spenótos-fetás töltelék kb. 2db burekhez

  • Összeaprított spenótlevél: 70g

  • Feta: 110g

  • Tojásfehérje: 1db

  • Áttört fokhagyma: 2 kisebb gerezd

  • Só, chili: ízlés szerint

Darálthúsos töltelék kb. 2db burekhez

  • Darálthús: 300g

  • Kockázott vöröshagyma: 1 kisebb fej

  • Áttört fokhagyma: 2 kisebb gerezd

  • Só, bors, paprika: ízlés szerint

Sajtos töltelék kb. 2db burekhez

  • Reszelt sajt: 90g

  • Feta: 45g


Az elkészítés menete

1. A töltelékek elkészítése. A spenótos-fetás töltelék alapanyagait egyszerűen csak össze kell keverni, a darálthúsost viszont meg kell főzni egyénileg, vagy a videón bemutatott módon. A sajtos töltelék nem igényel előkészítést.

2. Tészta dagasztása

3. Pihentetés: 30 perc

4. A tészta osztása 6×140g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok felgömbölyítése

5. Pihentetés: 30 perc

6. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

7. A felületük tojással való lekenése, majd szezámmal és fekete szezámmal való megszórása

8. Sütés: 190C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 35-40 percig sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!



A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt, valamint a Kamut világos búzaliszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.