brokkolis pite lazaccal

Ebben a videómban egy olyan mennyei finomságot hoztam, amely mind a tészta szénhidrátcsökentésének, mind a feltéteknek köszönhetően az inzulinrezisztenciás és cukorbeteg érdeklődők mellett a fogyni vágyóknak is egy optimális választás. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

A kapros túró töltelék összetétele

  • Zsírszegény lágyabb túró: 300g

  • Zsírszegény tejföl: 100g

  • Tojás: 1db

  • Aprított kapor: 1ek.

  • Só: ízlés szerint

  • Bors: ízlés szerint

További töltelékek

  • Brokkoli: kb. 200g

  • Lazac: kb. 250g

  • Só, bors, fokhagyma por a lazac fűszerezéséhez: ízlés szerint


Az elkészítés menete

1. A lisztek és a szobahőmérsékletű, puha zsiradék elmorzsolása.

2. A tészta készítése a további alapanyagok felhasználásával.

3. A tészta pihentetése kb. 30 percen át, amíg a töltelék anyagokat előkészítjük.

4. A brokkoli párolása, a lazac megtisztítása a bőrétől, majd fél centis vékony szeletek vágása, valamint azok fűszerezése.

5. A kapros túrótöltelék kikeverése.

6. A tészta kinyújtása kerek alakban, kb. 3mm vastagságban, majd óvatosan nyújtófára görgetve egy 27,5cm-es átmérőjű, zsiradékkal kikezelt pite sütőformába való átemelése, majd a formába igazítása, a széleken lelógó tészta levágása.

7. A kapros túrótöltelék egyenletes elosztása, majd a párolt brokkoli és a fűszerezett lazac csíkok felhelyezése enyhén a túró töltelékbe nyomkodva.

8. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni és kb. 30-35 perc alatt készre sütni.


Tápérték 100g brokkolis-lazacos pitére

  • Energia: 374kcal / 1564kJ

  • Zsír: 22,4g

amelyből telített zsírsavak: 10,2g

  • Szénhidrát: 14,7g

amelyből cukrok: 2g

  • Rost: 5,9g

  • Fehérje: 25g

  • Só: 1,9g


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.