briósvirág

Ebben a videómban a briósok számtalan formázási lehetőségei közül egy igazán látványos, csodás virág formát hoztam. A recept alapvetően szénhidrátcsökkentett és cukormentes, de csatolok tészta receptet hagyományos összetevőkkel is, amiből szintén el lehet készíteni ezt a formát. Az ízvilág mindkét esetben pompás, a vaníliás tojás pedig ezt a verziót különösen feldobja. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A kenéshez


Az elkészítés menete

1. Az első lépés a tészta dagasztása, szobahőmérsékletű alapanyagok felhasználásával. Az élesztőt célszerű a meglangyosított tejben feloldani, a vajat pedig csak a dagasztás első 2-3 percét követően hozzáadni, amikor a többi összetevő már egy egyöntetű tészta állagot alkot. A dagasztás teljes ideje optimálisan 10-12 perc.

2. Érleljük, pihentessük a tésztát fedett tálban 50 percen át.

3. Osszuk el a tésztát 8 egyenlő részre (8 × 107g), majd gömbölyítsük fel az elosztott tésztadarabokat.

4. Pihentessük a gombócokat letakarva 20-30 percen át.

5. Nyújtsuk ki őket kerek alakban, majd vágjuk fel őket 12 egyenlő részre, melyeket a videón bemutatott összeillesztést követően tekerjünk fel. A kapott virág formákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsikre egymástól kellő távolságokra, majd ha szükséges, igazítsuk meg őket.

6. Kelesszük meg őket letakarva 60-75 perc alatt.

7. A sütés előtt közvetlenül kenjük le a felületüket vaníliás cukorhelyettesítővel kevert tojással. (A cukorhelyettesítő cukorra cserélése javában serkentheti a héj pirulását sütés közben!)

8. Sütés: 190C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 20-23 perc alatt készre sütni őket.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.