Borsos kocka, élesztő nélkül
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 500g
Vaj/Margarin: 125g
Sertészsír: 125g (vagy még 155g vaj)
Só: 15g
Cukor:10g
Bors: 2-3g
Tojás: 1db
Fehérbor: 100ml
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. A liszt és a zsiradékok elmorzsolása
2. Tészta dagasztása az összes többi tészta képző alapanyag hozzáadásával
3. Tésztaérés: 30 perc
4. Tészta nyújtása
5. Dermesztés (hűtőszekrényben): min. 60 perc
6. Felvágás, lemezre helyezés
7. A felső felületük átkenése felvert tojással, megszórásuk köménnyel, vagy egyéb magvakkal
8. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkenteni és 25-30 percig sütni. A sütési idő csak irányadó, pl. eltérő méretezés esetén változhat!
Tipp: A kinyújtott tészta nyugodtan tölthet akár egy egész napot a hűtőszekrényben becsomagolva, ami igaz akár a kivágott pogácsákra is lefedve fóliával.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!