Borsos kocka, élesztő nélkül

Ebben a videóban egy egész egyszerű élesztő nélküli, pikáns pogácsát hoztam nektek. A tészta megmunkálása egyszerű, gyors, az eredmény pedig istenien finom, omlós törésű. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 500g

  • Vaj/Margarin: 125g

  • Sertészsír: 125g (vagy még 155g vaj)

  • Só: 15g

  • Cukor:10g

  • Bors: 2-3g

  • Tojás: 1db

  • Fehérbor: 100ml


Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


Az elkészítés menete

1. A liszt és a zsiradékok elmorzsolása

2. Tészta dagasztása az összes többi tészta képző alapanyag hozzáadásával

3. Tésztaérés: 30 perc

4. Tészta nyújtása

5. Dermesztés (hűtőszekrényben): min. 60 perc

6. Felvágás, lemezre helyezés

7. A felső felületük átkenése felvert tojással, megszórásuk köménnyel, vagy egyéb magvakkal

8. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkenteni és 25-30 percig sütni. A sütési idő csak irányadó, pl. eltérő méretezés esetén változhat!


Tipp: A kinyújtott tészta nyugodtan tölthet akár egy egész napot a hűtőszekrényben becsomagolva, ami igaz akár a kivágott pogácsákra is lefedve fóliával.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.