Bejgli szelet, ha már unod, hogy kireped a bejglid

Ebben a videóban egy hagyományos bejgli receptet hoztam, a különbség igazából csak a formai kialakításban van, valamint ebben a formában több tölteléket is elbír és ami nagyon fontos, hogy sosem reped ki. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 525g

  • Friss élesztő: 11g, vagy szárított: 3g

  • Porcukor: 65g

  • Só: 4g

  • Tojássárga: 50g (3db)

  • Vaj/Margarin: 210g

  • Tej: 130ml

A diótöltelék összetétele

  • Darált dió: 190g

  • Víz: 115ml

  • Cukor: 135g

  • Mazsola: 90g

  • Citromhéj: ízlés szerint

A máktöltelé összetétele

  • Darált mák: 170g

  • Tej: 150ml

  • Cukor: 120g

  • Mazsola: 85g

  • Citromlé: ízlés szerint

  • Citromhéj: ízlés szerint


Szükséges még 1db tojás a kenéshez.


Az elkészítés menete

1. A liszt, a só és a porcukor elmorzsolása a zsiradékkal

2. A többi tészta képző alapanyagot is hozzá adva a tészta dagasztása, majd a tészta osztása 3 egyenlő részre, négyszögletes formára alakítása, folpackba csomagolásuk

3. Hideg pihentetés (hűtőszekrény): 2 - 2,5 óra

4. Töltelékek elkészítése:

Máktöltelék: A mák és a tej összefőzése, majd a többi hozzávaló hozzáadása és 1-2 percig való tovább főzés

Diótöltelék: A dió és a víz összefőzése, majd a többi hozzávaló hozzáadása és 1-2 percig való tovább főzés

5. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

6. Alapos átkenés tojássárgájával

7. Hideg pihentetés: kb. 30-60 perc, amíg a tojássárgája teljesen rá nem szárad

8. Alapos átkenés tojásfehérjével

9. Hideg pihentetés: kb. 30-60 perc, amíg a tojásfehérje teljesen rá nem szárad

10. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított, száraz légterű sütőbe kell behelyezni és 38-43 percig sütni

11. Felszeletesés előtt fontos teljesen kihűteni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.