Bejgli szelet, ha már unod, hogy kireped a bejglid
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 525g
Friss élesztő: 11g, vagy szárított: 3g
Porcukor: 65g
Só: 4g
Tojássárga: 50g (3db)
Vaj/Margarin: 210g
Tej: 130ml
A diótöltelék összetétele
Darált dió: 190g
Víz: 115ml
Cukor: 135g
Mazsola: 90g
Citromhéj: ízlés szerint
A máktöltelé összetétele
Darált mák: 170g
Tej: 150ml
Cukor: 120g
Mazsola: 85g
Citromlé: ízlés szerint
Citromhéj: ízlés szerint
Szükséges még 1db tojás a kenéshez.
Az elkészítés menete
1. A liszt, a só és a porcukor elmorzsolása a zsiradékkal
2. A többi tészta képző alapanyagot is hozzá adva a tészta dagasztása, majd a tészta osztása 3 egyenlő részre, négyszögletes formára alakítása, folpackba csomagolásuk
3. Hideg pihentetés (hűtőszekrény): 2 - 2,5 óra
4. Töltelékek elkészítése:
Máktöltelék: A mák és a tej összefőzése, majd a többi hozzávaló hozzáadása és 1-2 percig való tovább főzés
Diótöltelék: A dió és a víz összefőzése, majd a többi hozzávaló hozzáadása és 1-2 percig való tovább főzés
5. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
6. Alapos átkenés tojássárgájával
7. Hideg pihentetés: kb. 30-60 perc, amíg a tojássárgája teljesen rá nem szárad
8. Alapos átkenés tojásfehérjével
9. Hideg pihentetés: kb. 30-60 perc, amíg a tojásfehérje teljesen rá nem szárad
10. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított, száraz légterű sütőbe kell behelyezni és 38-43 percig sütni
11. Felszeletesés előtt fontos teljesen kihűteni
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!