Bécsi rakott túrós palacsinta
Ez a Bécsi rakott túrós palacsinta az egyik legfinomabb és leglátványosabb desszert, amit valaha készítettem! Puha, aranyló palacsinták, lágy túrós töltelék és vaníliás öntet rétegezve, majd szépen megsütve – egyszerűen ellenállhatatlan! 🎂 Ha szereted a klasszikus túrós palacsintát, ezt a sütőben sült változatot imádni fogod. Tökéletes választás családi ebédekhez, vendégvárónak vagy akár ünnepekre is.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A palacsinta tészta hozzávalói
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 315 g
Tojás: 2 db
Cukor: 12 g
Só: 1 csipet
Napraforgóolaj: 25 g
Tej: 475 ml
Szódavíz: 125 ml
A túrótöltelék hozzávalói
Rögös túró: 650 g
Cukor: 120 g
Tojássárga: 3 db
Vaníliás cukor: 16 g, (2 cs.)
Reszelt (bio) citromhéj: 1 db
A vaníliás öntet hozzávalói
Tej: 150 ml
Habtejszín: 150 g
Tojás: 1 db
Porcukor: 50 g
Vanília rúd/paszta/eszencia, vagy aroma: ízlés szerint