Bécsi rakott túrós palacsinta

Ez a Bécsi rakott túrós palacsinta az egyik legfinomabb és leglátványosabb desszert, amit valaha készítettem! Puha, aranyló palacsinták, lágy túrós töltelék és vaníliás öntet rétegezve, majd szépen megsütve – egyszerűen ellenállhatatlan! 🎂 Ha szereted a klasszikus túrós palacsintát, ezt a sütőben sült változatot imádni fogod. Tökéletes választás családi ebédekhez, vendégvárónak vagy akár ünnepekre is.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​A palacsinta tészta hozzávalói


A túrótöltelék hozzávalói

  • Rögös túró: 650 g

  • Cukor: 120 g

  • Tojássárga: 3 db

  • Vaníliás cukor: 16 g, (2 cs.)

  • Reszelt (bio) citromhéj: 1 db


A vaníliás öntet hozzávalói

  • Tej: 150 ml

  • Habtejszín: 150 g

  • Tojás: 1 db

  • Porcukor: 50 g

  • Vanília rúd/paszta/eszencia, vagy aroma: ízlés szerint


Az elkészítés menete

1. A palacsintatésztát bekeverjük, majd kisütjük belőle a palacsintákat (kb. 15 db).

2. A túrótölteléket kikeverjük, a palacsintákat megtöltjük és feltekerjük.

3. A feltekert palacsintákat félbevágjuk, majd sűrűn, váltakozva fektetve tepsibe helyezzük.

4. A vaníliás öntetet elkészítjük, és egyenletesen ráöntjük a tepsiben elhelyezett palacsintákra.

5. 180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési móddal 25–30 perc alatt készre sütjük. • Frissen kivéve a sütemény még szaftos, de rövid pihentetés után szeletelhetővé válik.

6. Kockákra vágva, langyosan vagy kihűlve tálaljuk.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!