Bagett házilag
A recept írott formája
Az előtészta összetétele
BL55 Finomliszt: 50g
Friss élesztő: 5g, vagy szárított: 1,5g
Hideg víz: 50ml
A TangZhong összetétele
BL80 Fehér kenyérliszt: 20g
(BL55-tel pótolható)
Víz: 100ml
A főtészta összetétele
Előtészta: teljes mennyiség
TangZhong: teljes mennyiség
BL55 Finomliszt: 175g
BL80 Fehér kenyérliszt: 205g
(BL55-tel pótolható)
Friss élesztő: 3g, vagy szárított: 1g
Só: 10g
Cukor: 3g
Langyos víz: 210ml
Az elkészítés menete
1. Előtészta készítése, melynek hűtőszekrénybe helyezve az érési ideje a felhasználásig 10-13 óra. A felhasználás előtt egy órával tegyük szobahőmérsékletre!
2. TangZhong készítése, majd szobahőmérsékletre hűtése.
3. Főtészta készítése
4. Tésztaérés: 60 perc
5. Tészta nyújtása és hajtogatása
6. Tésztaérés: 30 perc
7. Tészta hajtogatása sziromhajtással
8. Tésztaérés: 30 perc
9. Tészta osztása 3 × 260-265g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
10. Pihentetés: 15 perc
11. A bagettek előformázása
12. Pihentetés: 3 perc
13. A bagettek készre nyújtása, sütőlemezre helyezésük, majd letakarásuk
14. Kelesztés: 25-40 perc
15. A bagettek bevágása és vízzel való átspriccelésük
16. Sütés: 235C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, légkeveréses módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet 200C °-ra visszavenni és 20-25 percig sütni. A gőzképző eszköz 14 perc után eltávolítandó! A recept alsó-felső sütéssel is elkészíthető a hőfokot 15-20C°-kal magasabbra emelve
17. Sütés után spricceljük át őket hideg vízzel
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének, valamint a BL80 kecskeméti kerecsen világos búzalisztjének a használatát!