Bagett házilag

Ebben a videóban egy egész egyszerűen elkészíthető bagett receptet hoztam nektek, de ahhoz, hogy igazán minőségi legyen az eredmény, egy kis türelemre lesz szükség. A recept betartása csodás külalakot, szuper héjat, laza bélzetet, isteni ízvilágot és tartósságot biztosít, ezért szeretettel ajánlom mindenkinek a kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

Az előtészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 50g

  • Friss élesztő: 5g, vagy szárított: 1,5g

  • Hideg víz: 50ml

A TangZhong összetétele

  • BL80 Fehér kenyérliszt: 20g

(BL55-tel pótolható)

  • Víz: 100ml

A főtészta összetétele

  • Előtészta: teljes mennyiség

  • TangZhong: teljes mennyiség

  • BL55 Finomliszt: 175g

  • BL80 Fehér kenyérliszt: 205g

(BL55-tel pótolható)

  • Friss élesztő: 3g, vagy szárított: 1g

  • Só: 10g

  • Cukor: 3g

  • Langyos víz: 210ml

Az elkészítés menete

1. Előtészta készítése, melynek hűtőszekrénybe helyezve az érési ideje a felhasználásig 10-13 óra. A felhasználás előtt egy órával tegyük szobahőmérsékletre!

2. TangZhong készítése, majd szobahőmérsékletre hűtése.

3. Főtészta készítése

4. Tésztaérés: 60 perc

5. Tészta nyújtása és hajtogatása

6. Tésztaérés: 30 perc

7. Tészta hajtogatása sziromhajtással

8. Tésztaérés: 30 perc

9. Tészta osztása 3 × 260-265g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

10. Pihentetés: 15 perc

11. A bagettek előformázása

12. Pihentetés: 3 perc

13. A bagettek készre nyújtása, sütőlemezre helyezésük, majd letakarásuk

14. Kelesztés: 25-40 perc

15. A bagettek bevágása és vízzel való átspriccelésük

16. Sütés: 235C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, légkeveréses módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet 200C °-ra visszavenni és 20-25 percig sütni. A gőzképző eszköz 14 perc után eltávolítandó! A recept alsó-felső sütéssel is elkészíthető a hőfokot 15-20C°-kal magasabbra emelve

17. Sütés után spricceljük át őket hideg vízzel


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének, valamint a BL80 kecskeméti kerecsen világos búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.