babpiskóta

Nyáron nagyon szívesen nyúlunk olyan receptekhez, amik a melegebb napokon is egyszerűen és gyorsan, vagy sok esetben akár sütés nélkül is elkészíthetők. Mivel a babapiskóta nagyon sok sütés nélküli sütemény alapja, ezért szeretettel mutatom be nektek a lehetőséget a házilagos elkészítésére, ami alapvetően tényleg gyorsan és könnyen kivitelezhető a picit hűsebb napokon, majd a melegebb napokon már nem kell bekapcsoljuk a sütőt, ha valami finomságra vágyunk.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


Az elkészítés menete

1. A tojások szétválasztása

2. A tojássárga habosítása a cukor felével, valamint a vanília esszenciával

3. A tojásfehérje habosítása a sóval és a cukor másik felével

4. A tojásfehérjehab három részletben való hozzákeverése a habosított sárgájához.

5. A további száraz összetevők elkeverése, majd apránként átszitálva, óvatos mozdulatokkal a tojáshabhoz való hozzáforgatása. A tészta túlkeverése elfolyósítja azt, ami által a tészta a kitöltésnél terülni fog! Végeredményben így lapos, tömör babapiskótákat kaphatunk! Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük a szükségesnél hosszabb ideig a tésztát!

6. A kész tésztát töltsük habzsákba, majd egy sima 1cm átmérőjű fejjel töltsük ki a babapiskótákat papírozott sütőlemezre.

7. A kitöltés után közvetlen hintsük meg őket porcukorral (szitálva), majd azonnal helyezzük be őket az előmelegített sütőbe!

8. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 12-15 perc között készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.