aranygaluska alaptészta

Szeretném bemutatni nektek pillekönnyű aranygaluska alaptészta receptemet, melyet sokan próbáltak már és mind egyöntetűen megkedvelték a tészta könnyedsége végett. Szeretettel ajánlom a receptemet mindenkinek!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig  itt megtalálható!

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája:

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 350g

  • Friss élesztő: 17g, vagy szárított élesztő: 5g

  • Só: 3g

  • Cukor: 32g

  • Vaníliás cukor: 1 tasak (8g)

  • Vaj/Margarin: 39g

  • Tojás: 1db

  • Citromlé: kis facsarás

  • Tej: 170ml

Dió keverék recept

  • Darált dió: 100g

  • Cukor: 35g

  • Reszelt citrom héja: ízlés szerint

Szükséges még kevés olvasztott vaj a locsoláshoz

Az elkészítés menete:

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadagolásával

2. Tésztaérés: 45 perc

3. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

4. Kelesztés: 30-40 perc

5. Sütés: 220C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 190C°-ra csökkenteni és így sütni 30-35 percen át.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.