aranygaluska alaptészta
Szeretném bemutatni nektek pillekönnyű aranygaluska alaptészta receptemet, melyet sokan próbáltak már és mind egyöntetűen megkedvelték a tészta könnyedsége végett. Szeretettel ajánlom a receptemet mindenkinek!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható!
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája:
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 350g
Friss élesztő: 17g, vagy szárított élesztő: 5g
Só: 3g
Cukor: 32g
Vaníliás cukor: 1 tasak (8g)
Vaj/Margarin: 39g
Tojás: 1db
Citromlé: kis facsarás
Tej: 170ml
Dió keverék recept
Darált dió: 100g
Cukor: 35g
Reszelt citrom héja: ízlés szerint
Szükséges még kevés olvasztott vaj a locsoláshoz
Az elkészítés menete:
1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadagolásával
2. Tésztaérés: 45 perc
3. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
4. Kelesztés: 30-40 perc
5. Sütés: 220C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 190C°-ra csökkenteni és így sütni 30-35 percen át.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!