Arancini, a szicíliai rizsgolyók
Nemrég Szicílián nyaraltunk és a sziget szépsége, és az emberek kedvessége mellett a gasztro kultúra is magával ragadott bennünket. Ennek kapcsán egy igazi helyi kedvenc étel, az Aracini elkészítését hoztam nektek ebben a videóban, ami alapvetően egy kirántott rizsgolyó, amely töltelékkel van megtöltve belül. Igazi finomság, és az elkészítés sem túl bonyodalmas, úgyhogy szeretettel ajánlom, hogy próbáljátok ki ezt a receptet!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A rizshez
Rizottó rizs: 500g
Víz: 1l
Só: ízlés szerint (nálam 1 nagy csipet)
Őrölt sáfrány: késhegynyi, vagy 1db 0,15g-os csomag
Hús, vagy zöldségleveskocka: 1db (elhagyható, picit több sóval készítve)
Vaj: 35g
Reszelt parmezán: 100g
A raguhoz (kb. 4 db-ra)
Darálthús (sertés/marha): 100g
Apróra kockázott vöröshagyma: 1 közepes fej
Fokhagyma áttörve: 1 nagyobb gerezd
Olívaolaj: ízlés szerint
Só, bors: ízlés szerint
Babérlevél: 2-3db
Száraz vörösbor: 50ml
Sürített paradicsom: 120g
Zöldborsó: 70g
A ragu nagyobb mennyiségben készítve isteni tésztákhoz is!
A mozzarellás-sonkás töltelékhez (kb. 4db-ra)
Prosciutto cotto sonka kockázva: kb. 80g
Mozzarella kockázva: kb. 235g
A panírozáshoz, a tésztához
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 200g
Só: 1 nagyobb csipet
Víz: 400ml