Amerikai palacsinta cukormentesen, ch-csökkentve
Ebben a videómban egy isteni finomságot hoztam, hiszen ez az amerikai palacsinta recept mindent visz. Ki gondolná, hogy hozzáadott cukor nélkül is lehet olyan szinten finom süteményeket fogyasztani, hogy még a hagyományosan étkezők is megirigyelhetik? A palacsinták csökkentett szénhidráttartalmúak, és magas rosttartalommal rendelkeznek, de ettől függetlenül semmiféle hiányérzetet nem fognak hagyni maguk után. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
D-Star szénhidrátcsökkentett palacsinta lisztkeverék: 265g
Sütőpor: 15g
Só: 3g
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 17g
Tojás: 2db
Olvasztott vaj: 60g
Zsírszegény, vagy növényi tej: 340ml
Szükséges lehet még diabetikus lekvár, áfonya, eper, ribizli a tálaláshoz.
Az elkészítés menete
1. Az első lépés palacsinta lisztkeverék, a sütőpor, a só és a cukorhelyettesítő elkeverése.
2. Ezt követően keverjük egyneműre a nedves összetevőket is, amelyek legyenek mind szobahőmérsékletűek. Az olvasztott vajat is hagyjuk legalább langyosra hűlni a felhasználás előtt!
3. Egyesítsük a száraz és nedves összetevőket, keverjünk csomómentes tésztát, aminek az állaga igaz híg, de a megszokott palacsinta tésztánál sűrűbb.
4. Pihentessük a tésztát 20-30 percen át a sütés előtt.
5. 190C°-ra előmelegített sima felületű grill lapot, vagy közepes lángon előmelegített serpenyőt kenjük ki olajjal, majd adagoljuk ki a palacsinta tésztát a videón bemutatott módon és süssük szép barnára mindkét felét oldalanként kb. 2-3 perc alatt. Ne dolgozzunk túl forró felületen, mert kívül hirtelen megpirulhat, amíg a belső szerkezet még nem tud kellően kialakulni.
6. A szervírozás természetesen egyéni ízlés dolga, én a palacsintákat egymásra halmozva öntöttem le, vízzel enyhén higított diabetikus lekvárral, majd eperrel, áfonyával és ribizlivel dekoráltam, illetve mentalevelekkel vittem egy kis zöld színt az összhangba.
A recept alapján 13-14db 50-55g tömegű kész palacsintát kapunk.
Tápérték 100g palacsintára
Energia: 183kcal / 765,7kJ
Zsír: 7,9g
amelyből telített zsírsavak: 3,8g
Szénhidrát: 21,2g
amelyből cukrok: 2,1g
Rost: 4g
Fehérje: 6,5g
Só: 0,5g