almás-habos morzsasüti

Ebben a videómban egy nagyon finom almás-fahéjas süteményt hoztam, melyet a tejfölös hab és a fahéjas édes morzsa fantasztikusan kiegészít. Az elkészítés nem bonyodalmas, kezdők is nyugodtan nekiállhatnak, hiszen a tanácsokat követve biztos a siker. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A morzsa összetétele


Az alma töltelék összetétele

  • Hámozott, kockázott alma: kb. 500g

  • Cukor: 50g

  • Citromlé: 25g

  • Fahéj: 3g


A hab összetétele

  • Tojásfehérje: 2db

  • Cukor: 40g

  • Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)

  • Étkezési keményítő: 30g

  • Tejföl: 400g


Az elkészítés menete

1. Tészta készítése.

2. Morzsa készítése.

3. A tészta és a morzsa hűtése legalább 30 percen át.

4. Az almás töltelék elemeinek elkeverése, majd párolásuk.

5. A tészta nyújtása, majd egy 26cm átmérőjű tortaformába való helyezése, a fahéjas morzsa harmadának rászórása, a kihűlt almás töltelék elosztása rajta, majd a hab elkészítése és felhelyezése, melynek tetejére kerül a maradék morzsa.

6. Sütés: 170C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 45 perc alatt készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!