almafánk

Ebben a videóban az almafánkok receptjét hoztam el nektek, melyeket az elkészítési mód végett akár almás palacsintának is hívhatnánk. Az almás-fahéjas ízvilág fergetegesen finom, az elkészítés pedig roppant egyszerű, hiszen az alapanyagok kimérése után a tészta kikeverése kb. 2-3 percbe telik, majd azonnal neki is lehet állni a sütésnek, így az elkészítés teljes ideje kb. 30 perc. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását akár a farsangi szezonban, akár az év bármely felében!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Reszelt alma: 360g (kb. 3db alma)

  • Natúr joghurt: 200g

  • Vaníliás cukor: 16g (2 cs.)

  • Cukor: 40g

  • Só: 1 csipet

  • Sütőpor: 8g

  • Tojás: 1db

  • Fahéj: 3g

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: kb. 240g (alternatíva: BL55 finomliszt)


Az elkészítés menete

1. A tésztaképző alapanyagok elkeverése a liszt kivételével

2. A liszt fokozatos adagolása és eldolgozása a videóban bemutatott optimális tészta állag eléréséig

3. Serpenyő előmelegítése picit erősebb, mint fél lángon/fele fokozaton, valamint kevés vaj felolvasztása rajta

4. Az almafánkokat a tócsikhoz hasonlóan adagoljuk a serpenyőbe és oldalanként kb. 4 perc alatt szép aranybarnára sütjük, így a teljes sütési idő kb. 8 perc sütésenként, de persze ezt az adott hőfokozat, a fánkok mérete, illetve vastagsága befolyásolhatja, tehát fontos, hogy legyünk figyelemmel.

5. A fánkok tálalása optimális lehet porcukorral, vagy fahéjjal kevert porcukorral megszitálva, lekvárral, vagy vaníliasodóval felszolgálva, esetleg nutellával megkenve, vagy ízlés szerint bármilyen gusztusos formában. A legjobb langyosan, de kihűlve, vagy újra melegítve is nagyon finom.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.