Áfonyás muffin ch-csökkentve, hozzáadott cukor nélkül!
Ebben a videómban egy különösen finomédességet hoztam, melyet a szakképzett dietetikus kolléganővel közösen szeretettel tudunk ajánlani tudatosan táplálkozók, életmódváltók étrendjébe, illetve a tápérték alapján mértékletesen az inzulinrezisztenciások és a cukorbetegek is fogyaszthatják. Az ízvilág engem teljesen elvarázsolt, semmivel nem nyújt kevesebb élményt, mint egy hagyományos alapanyagokból készült muffin, sőt.... Szeretettel ajánlom mindenkinek a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
D-Star szénhidrátcsökkentett sütemény lisztkeverék: 250 g
Napraforgóolaj: 100 g
Tojás: 3 db
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 45 g
D-Star vanília ízű cukorhelyettesítő: 10
Só: 1 csipet
Sütőpor: 12 g
Zsírszegény tej: 230 ml
Áfonya: 180-200 g
Az elkészítés menete
1. Első lépésben a tojásokat habosítsuk a cukorhelyettesítőkkel.
2. Keverjük hozzá az olajat, majd a tejet is.
3. A lisztet, a sót és a sütőport keverjük el, majd részletekben keverjük a nedves összetevőkhöz.
4. Keverjük el a tésztában az áfonyát kézi eszközzel, az áfonyákat nem összetörve.
5. 12 db muffin papírt helyezzünk muffinsütő formába, majd töltsük meg őket kb. 80%-ig tésztával, így végeredményben szép magas muffinokat fogunk kapni.
6. Sütés: 180 C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 30-35 perc alatt készre sütni. Az átsültséget tűpróbával ellenőrizzük!
100g CH-csökkentett muffin tápértéke:
Energia: 227kcal / 950kJ
Zsír: 15,5g
amelyből telített zsírsavak: 2,3g
Szénhidrát: 13,9g
amelyből cukrok: 3,8g
amelyből poliolok: 4,8g
Rost: 5,1g
Fehérje: 10,4g
Só: 0,8g