Áfonyás muffin ch-csökkentve, hozzáadott cukor nélkül!

Ebben a videómban egy különösen finomédességet hoztam, melyet a szakképzett dietetikus kolléganővel közösen szeretettel tudunk ajánlani tudatosan táplálkozók, életmódváltók étrendjébe, illetve a tápérték alapján mértékletesen az inzulinrezisztenciások és a cukorbetegek is fogyaszthatják. Az ízvilág engem teljesen elvarázsolt, semmivel nem nyújt kevesebb élményt, mint egy hagyományos alapanyagokból készült muffin, sőt.... Szeretettel ajánlom mindenkinek a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


Az elkészítés menete

1. Első lépésben a tojásokat habosítsuk a cukorhelyettesítőkkel.

2. Keverjük hozzá az olajat, majd a tejet is.

3. A lisztet, a sót és a sütőport keverjük el, majd részletekben keverjük a nedves összetevőkhöz.

4. Keverjük el a tésztában az áfonyát kézi eszközzel, az áfonyákat nem összetörve.

5. 12 db muffin papírt helyezzünk muffinsütő formába, majd töltsük meg őket kb. 80%-ig tésztával, így végeredményben szép magas muffinokat fogunk kapni.

6. Sütés: 180 C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 30-35 perc alatt készre sütni. Az átsültséget tűpróbával ellenőrizzük!


100g CH-csökkentett muffin tápértéke:

  • Energia: 227kcal / 950kJ

  • Zsír: 15,5g

amelyből telített zsírsavak: 2,3g

  • Szénhidrát: 13,9g

amelyből cukrok: 3,8g

amelyből poliolok: 4,8g

  • Rost: 5,1g

  • Fehérje: 10,4g

  • Só: 0,8g


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.